Stolne lampe

Upoznajte ih

Stolne lampe su praktične, dekorativne i najjednostavniji su način za rasvjetu u domu. Upotrebljavamo ih većinom u dnevnom boravku. Pomažu nam da naglasimo dio prostorije ili zanimljiv komad namještaja.

Odlično djeluju kao dekorativan element. To je vidljivo kroz njezin oblik, boju i materijal. Oblici su različiti od klasičnog do modernog. Izrađuju se u više veličina i u različitim materijalima.

Stolne lampe su puno više nego običan izvor svjetlosti i pokazale su se vrlo praktične. 

Kao dio unutarnje rasvjete njena prisutnost sigurno doprinosi atraktivnosti doma. Iskoristite tu osobinu stolne lampe i pretvorite svoju omiljenu fotelju u dobro osvjetljen kutak za čitanje. Neka bude mjesto gdje nakon napornog dana uživajući u miru čitate svoje omiljeno štivo.

Odmaranje u večernjim satima ne bi voljeli pod jakim svjetlima reflektora nego uz blaži oblik rasvjete. Jedna ili više manjih stolnih lampi doprinjet će toj ugodnoj atmosferi. Jačinu i boju LED žarulje prilagodite svojim željama.

 

Mogućnost upotrebe stolnih svjetiljki ne treba ograničiti samo na dnevni boravak. Upotrijebiti ih možemo i kao noćne lampe za spavaću sobu. Lampe i noćni ormarići su savršena kominacija. Omogućavaju čitanje iz udobnosti vašeg kreveta te osiguravaju svjetlo za sigurno noćno ustajanje. Žarulje sa toplom bojom svjetla omogućavaju nesmetano čitanje.

Dječija soba je pogodno mjesto s obzirom na multifunkcionalnost prostora. U njoj se djeca sa radošću igraju ali se koristi i za učenje.

Hodnik kao mjesto gdje se stiče prvi dojam također je dobar izbor.  Svi koji dolaze kod vas moraju proći kroz taj negdje mali a negdje veliki prostor. Jedan od zanimljivih elemenata neka bude i LED stolna lampa.

Poslovno okruženje je još jedno pogodno mjesto za njihovu upotrebu.  

Velika većina današnje rasvjete koriste žarulje LED tehnologije izrade.

Glavno obilježje joj je ekonomičnost. Ono se ogleda u smanjenoj potrošnji i minimalnom grijanju žarulje. S obzirom da smo do nedavno koristili žarulje sa žarnom niti postoji razlika i u označavanju. Sada se jačina svjetla mjeri u lumenima (1600 lumena = 100W) Sve o jačini, boji i označavanju LED žarulja pogledajte i saznajte ovdje.